Login
Rombird APK                      Parola uitată | înregistrare

 Tanasescu Marius

Acvilă ţipătoare mică / Clanga pomarina

Nr. ex.: 1
Genul: Necunoscut
Vârsta: Imatur
Judeţul: Tulcea
Localitatea: Somova
Observator: Tanasescu Marius
Găsit: Tanasescu Marius
Fotografiat de: Tanasescu Marius
Data: 14. 09. 2023
Comentariu: buna seara,

Am observat un comportament ciudat: s-a invartit destul de mult printre palele si in jurul pilonului unei eoliene in rotatie. Ar fi vorba de o acvila tipatoare mare?
Data adăugării observaţiei: 14 septembrie 2023 23:03

Foto

Comentariu:


Daróczi J. Szilárd 2023. septembrie. 15. 14:17:15
Total de acord cu Cipi, este un imatur de acvilă ţipătoare mică.
  | Răspuns
Fântână Ciprian 2023. septembrie. 15. 14:07:19
Bună ziua,

O pasăre mai greoaie, in special datorită petelor de pe piept care duc superficial spre o heliaca tânără, pistă care poate fi însă uşor abandonată datorită restului caracterelor.

Pasărea este probabil o pasăre imatură dar cel mai probabil peste anul doi. O clanga la coloritul ăsta s-ar califica doar dacă e f. fulvescens. Insă la fulvescens penajul este deschis la culoare doar in primii doi ani, adulţii având un colorit mai ”tradiţional”. De asemenea fulvescensul nu trebuie să aibe striaţii pe remige (cf. Forsman). Lipsa benzilor deschise de pe supra-alare la pasărea asta exclude o pasăre de anul 1 şi 2 (penajul „necesar pentur a putea rămâne pe pista fulvescens), după cum o face şi prezenţa şi aspectul baraţiilor de pe remige. Aşadar rămânem cu o pomarina, identitate susţinută şi de formula alară cu un p7 rotunjit, de modelul baraţiilor de pe secundare şi poate chiar şi de forma ”virgulelor” de la baza primarelor externe.
  | Răspuns
◄ Înapoi