Login
Rombird APK                      Parola uitată | înregistrare

 Ştefănescu Bogdan

Pescăruş cu picioare galbene / Larus michahellis

Nr. ex.: 17
Genul: Necunoscut
Vârsta: Necunoscut
Judeţul: Bacău
Localitatea: Oneşti
Observator: Stefanescu Bogdan
Găsit: Stefanescu Bogdan
Data: 02. 04. 2019
Data adăugării observaţiei: 02 aprilie 2019 21:40

Foto

Comentariu:


Lou Bertalan 2019. mai. 22. 15:38:56
chiar ar fi interesant daca michahellis cuibareste acolo. dar daca erau teritoriali si pe blocuri atunci probabilitatea e mare de a fi aceasta specie. de obicei in moldova pana acuma cuibarea numai cachinnans.
  | Răspuns
Stratulat Silviu 2019. mai. 22. 03:37:22
Acum am vazut eu circa 20 de pescarusi, nu stiu ce specie sunt... zburau deasupra blocului si scoteau su ete ciudate pentru ora 3:00 AM. Cred ca se comporta asa din cauza frecventelor sau undelor de la antenele de tv, telefoane, etc.. silviu stratulat pe facebook, sunt foarte interesat despre acest subiect.
  | Răspuns
Ştefănescu Bogdan 2019. aprilie. 02. 23:14:15
Buna seara! Cu siguranta am vazut una din speciile mai comune, enumerate de tine. Anul trecut au cuibarit prin podurile blocurilor din oras si au scos pui. Maine, pe lumina, o sa ma uit mai atent cu binoclul sa vad daca pot identifica ce specie sunt, cel cu picioare galbene sau cel caspic. Multumesc de atentionare si ma bucur ca am gasit acest site cu oameni asa pasionati de la care sa pot invata lucruri noi. Te tin la curent cu ce voi vedea si sper sa pot face modificarea si la rubrica de observatii. Toate cele bune!!!!
  | Mesajul original | Răspuns
Daróczi J. Szilárd 2019. aprilie. 02. 21:52:44
Bună Bogdan. Eşti sigur că ai observat L. argentatus şi nu michahellis sau cachinnans? Pescăruşul argintiu este o specie rară la noi, li mai mult apare toamna şi iarna. Cel mai mult, au fost observate 4 păsări într-un loc, numărul de 17 este impresionant pentru această specie. Ai cumva poze? Este puţin probabil că ai văzut această specie, mai ales, că ei deja au cam ajuns în locurile de cuibărit, iar locaşia nu este deloc propică apariţiei speciei. Mersi şi observaţii frumoase îţi doresc.
  | Răspuns
◄ Înapoi