Login
Rombird APK                      Parola uitată | înregistrare

 Baltag Emanuel Ştefan

Pitulice cu sprâncenă galbenă / Phylloscopus inornatus

◄ Înapoi  
Nr. ex.: 1
Genul: Necunoscut
Vârsta: Juvenil
Judeţul: Constanţa
Localitatea: Vadu
Observator: Lucian Bolboacă, Constantin Ion, Eugen Petrescu, Cosmin Alexandru Mihai, Mioara Mihai, Marius Mihai, Emanuel Ştefan Baltag
Găsit: Fasola Lucian
Fotografiat de: Fasola Lucian
Data: 29. 09. 2013
Comentariu: Exemplar inelat.
Data adăugării observaţiei: 03 octombrie 2013 12:29

Foto

Comentariu:


Daróczi J. Szilárd 2013. octombrie. 04. 14:39:47
Eu l-am rugat pe Manu să posteze observaţia. Deci cu el am vorbit deja demult chestiile astea în detalii. Şi ştiu şi faptul pentru care nu s-a diseminat informaţia, dar numai are rost să dezbatem o faptă consumată. Doar, că vorbesc în cunoştinţă de cauză despre unele lucruri pe care mulţi nu o ştiu despre situaţia asta, fiind însă foarte importante. M-am şi pronunţat, că până la urmă e bine că s-a prins, asta e cel mai important. Eu am avut doar de reproşat faptul, că informaţia nu circulă din păcate bine. Evident, aş fi preferat să văd pasărea (şi NU să bifez, că o am!), mai ales, că atunci eram chiar la Vadu. Şi oricine care este iubitor de păsări cred că s-ar fi dus 2 km, fără a fie twitcher!
  | Răspuns
Szabó József 2013. octombrie. 04. 14:23:08
Salut,Încât Andreea nu mai este printre membri acestei pagini, deşi probabil citeşte ce scriem, îi răspund lui Szilárd, cine era la Vadu în ziua în care a fost prinsă pasărea: e, dacă mai vezi specia data viitoare, e bine să faci poză dar nu este obligatoriu! Aşa că bucură-te că avem o spcie nouă pentru faună, în rest sperăm ca data viitoare (sperăm că vor şi alte specii) să fim anunţaţi
  | Răspuns
Daróczi J. Szilárd 2013. octombrie. 04. 09:35:37
De altfel, este bine să fiim consecvenţi până la capăt. Dacă tot ai pomenit de twitcheri, unii practică, alţii nu acest stil de viaţă, hobby, să-l numim cum vrem. Nu este obligatoriu. Însă anunţarea altora despre apariţia unor specii rare ţine de circulaţia cât mai rapidă a informaţiei între păsărari în general.

Şi să nu uităm! NU eu am fost întotdeauna cel care s-a enervat când nu a primit o informaţie anume ci .... Deci ...
  | Răspuns
Daróczi J. Szilárd 2013. octombrie. 04. 09:35:21
Andreea, nimeni NU a zis că trebuie anunţaţi twitcherii! Citeşte atent: "specialişti/inelatori". De asemenea, etica din alte ţări "cere" acest lucru şi NU este obligatoriu cum scrii tu.

Deci eu nu am pomenit nicăieri aici de twitcheri, dar tu scrii în două locuri despre ei. Haideţi să nu distorsionăm cele spuse de către mine.

Iar pe de altă parte, eu am scris "etica de inelare din ţările europene". Noi am prescurtat cât se poate de mult etica şi regulamentul de inelare să fie mai permisiv şi să nu fie atât de sever şi cu restrângeri, că şi aşa unii pică la el. Dar asta nu înseamnă, că nu va avea modificări pe viitor. Şi chiar dacă referitoare la capturarea unei specii noi pentru faună acest lucru nu este inclus în etică, cei care dau examen, primesc informaţii în plus despre aceste aspecte.
  | Răspuns
2013. octombrie. 04. 08:39:49
Personal, nu ştiam că este obligatoriu să anunţi să vină lumea la twitch! Si eu am dat examen de inelare la Milvus....ştiam că e fain să faci asta, dar nu că este obligatoriu! Citez din etica de inelare din care am dat examen; ”În cazul capturării unor specii noi pentru fauna României sau a unor specii rare, inelatorul are obligaţia să asigure descrierea adecvată a acestora (date biometrice cât mai cuprinzătoare, desene, schiţe, fotografii, înregistrări video etc.). ” Deci,nicidecum să sune pe twitcheri!
  | Răspuns
Daróczi J. Szilárd 2013. octombrie. 03. 16:29:13
Şi etica de inelare din ţările europene cer acest lucru, ca în cazul în care se prinde/inelează o specie nouă pentru faună (sau specie/subspecie rară) să fie anunţaţi cât mai repede alţi specialişti/inelatori. Noi facem examen de inelare, cine vine la examen ştie asta, cine primeşte permis de inelare doar aşa, fără nimic (cum se practică DOAR LA NOI!), acela nu ştie - pe lângă acesta - nici multe alte reguli elementare de bază.
  | Răspuns
Szabó József 2013. octombrie. 03. 16:16:16
Salut şi felicitări!

Este o specie nouă pentru fauna României!

În cazul păsărilor rare există un obicei că dăm vestea în ţară, poate mai este interesat cineva sau chiar este cineva în apropiere. Trecând peste asta este o observaţie superbă

J.
  | Răspuns