Login
Rombird APK                      Parola uitată | înregistrare

Forum

Despre rombird.roÎntrebări şi răspunsuri
Aici puteţi adresa administratorilor orice întrebare legată de pagină şi funcţionarea acestuia. Totodată, pot fi făcute recomandări şi sugestii referitoare la îmbunătăţirea paginii etc.

Comentariu:


Daróczi J. Szilárd 2019. noiembrie. 26. 08:31:05
Bună tuturor,

Probabil unii dintre voi aţi observat că statutul unor specii de pe rombird se schimbă periodic, astfel, se schimbă şi culoarea cu care acestea apar pe pagina principală. În curând vom schimba statutului mai multor specii. Rombird urmăreşte anumite reguli stabilite la care doreşte să se alinieze, şi care urmăreşte numărul de observaţii dintr-o regiune dintr-un an sau în perioadă de cinci ani. Este de remarcat, că observaţiile referitoare la Larus argentatus în jud. Constanţa sau în Bucureşti nu mai reprezintă o curiozitate, astfel, aici specia apare cu negru, în restul ţării cu berde îngroşat. De asemenea, Anser erythropus este observat cu regularitate anuală şi în număr mare (deja 14 observaţii referitoare la 29 de exemplare) în Bărăgan şi Dobrogea, astfel nu mai îndeplineşte criteriul de specie rară în aceste regiuni ale ţării. În viitorul apropiat vor urma şi alte schimbări, despre care vă vom informa.
  | Răspuns
Pál Lajos 2018. decembrie. 31. 19:43:58
La Multi Ani pentru toti pasarari!!!
  | Răspuns
Daróczi J. Szilárd 2017. iunie. 09. 17:23:24
Da, periodic mai schimbăm statutul unor specii, în funcţie de cum aflăm mai mult despre distribuţia lor. În curând va avea loc o schimbare în cazul statutului mai multor specii. În rest de acord cu cele scrise mai jos.
  | Răspuns
Szabó József 2017. iunie. 08. 14:09:33
De acord!
  | Răspuns
Lou Bertalan 2017. iunie. 07. 23:19:42
salut,

eu as "degrada" mugurarul rosu si pt. tara barsei (daca se poate numai acolo) sau daca nu atunci pt. intregul judet BV, populatia de la zarnesti - tohan e stabila de multi ani, comparativ cu cea de la senetea. as propune verde subtire sau negru pentru acea locatie (daca merge).
  | Răspuns
Pál Lajos 2017. mai. 05. 22:01:54
Ati degradat specia mai :)))
  | Răspuns
Fântână Ciprian 2017. mai. 05. 21:25:39
Muscarul semigulerat a fost schimbat de la categoria specii foarte rare la categoria specii interesante (negru) în judeţele Olt, Dolj şi Teleorman unde cuibăreşte regulat.
  | Răspuns
Szabó József 2017. aprilie. 21. 12:41:02
Salut,Câteva chestiuni:

Am schimbat Stufărica (Cettia cetti) pentru judeţul Constanţa în specie care va apărea la Observaţii interesante (negru), încât acolo cuibăreşte regulat, în celălalte judeţe rămâne cu verde închis.

Denumirea pozelor (dacă este prea lungă - gen cele salvate de pe facebook) la unii membri trebuie schimbată încât poza nu apare din acestă cauză (Huc Marian şi alţii)

Listele de păsări se supun unor reguli, acestea trebuie citite, astfel rog, şi pe acestă cale, pe Dl Panaitescu să-şi facă listele de pe rombird conform regulilor acestei pagini.

Un weekend plin de păsări!

Jozsef
  | Răspuns
Szabó József 2017. februarie. 21. 12:27:20
Salut,

Referitor la lista speciilor din România, acesta este în preparare, avem câteva probleme cu nişte date înainte de ani 1990.

Există o listă cu speciile din Svensson, Mullarney si Zetterstrom, determinatorul ce urmează să apară şi în limba română unde am fost consultaţi şi există deja un consens. După definitivarea acestei liste ne vom referi doar la acesta în cea ce priveşte denumirile speciilor în limba română.

J.
  | Răspuns
Marton Attila 2017. februarie. 20. 23:50:40
Salut!Merge şi la mine, dar eram în eroare în privinţa speciilor din cat. B. Cu acest prilej, cred că ar fi oportun ca Comitetul de Rarităţi să publice pe site o listă actualizată similară cu acela din 2008 de pe siteul Milvus, ca să avem clar şi concret în faţă numărul şi categorizarea speciilor observate în Ro.

Ar fi oportun ca CR să decidă totdată şi despre numele corect românesc al speciilor noi, pentru a diminua gradul de confuzie (ex. pitulice sprâncenată vs pitulice cu sprânceană galbenă).A.
  | Răspuns
◄ Înapoi