Login
Rombird APK                      Parola uitată | înregistrare

Forum

Ştiri Evenimente
Topicul este destinat anunţurilor despre diverse evenimente organizate cum ar fi conferinţe, simpozioane, workshopuri, excursii, deplasări pe teren în grup etc. De asemenea, potfi postate aici rezultatele şi rapoartele acestor evenimente, concluzii şi opinii despre întâlniri etc.

Comentariu:


Şuba Cătălin 2021. noiembrie. 29. 21:34:03
Sâmbătă, 27.11, la Tătaru se vâna în 2 locuri diferite, dar până nu îl vezi cu gâsca-n mână nu poţi să zici mai nimic.
  | Răspuns
Pál Lajos 2021. noiembrie. 29. 12:07:14
  | Răspuns
Daróczi J. Szilárd 2019. noiembrie. 17. 18:50:26
  | Mesajul original | Răspuns
Daróczi J. Szilárd 2019. noiembrie. 04. 16:33:04
Maraton Ornitologic, organizat în jud. Satu Mare în perioada 8-10 noiembrie. Vă aşteptăm cu mare drag. Informaţii: https://milvus.ro/v-maraton-ornitologic/
  | Răspuns
Daróczi J. Szilárd 2018. ianuarie. 07. 00:34:38
Azi seara am primit o veste foarte tristă.

Ieri noaptea, doi colegi de ai noştri, MIRCEA RADU ACHIM şi HUC MARIAN, la întoarcere din Dobrogea, de la observat de păsări, în drum spre Sibiu şi-au pierdut viaţa într-un accident de maşină.

Să le fie ţărâna uşoară!
Condoleanţe în numele echipei ROMBIRD
  | Răspuns
Kovács István 2017. martie. 13. 16:22:37
Atlasul păsărilor cuibăritoare din România în 2017


Asociaţia „Grupul Milvus” şi Societatea Ornitologică Română (BirdLife România) a lansat în primăvara anului trecut proiectul „Atlasul păsărilor cuibăritoare din România”. În decursul unui an am cules date sistematice cu metode specifice atlasului din 229 pătrate de 10x10 km cu participarea a 58 de observatori. În afara acestor date recente, am centralizat date vechi începând din anul 2006 din diferite surse, de la observatori voluntari, din proiecte de monitorizare sau din evaluări ample ale ariilor protejate. Mulţumim şi pe această cale persoanelor şi organizaţiillor care au contribuit cu date!

Rezultatele sunt prezentate pe pagina web a proiectului, unde se poate consulta lista speciilor cuibăritoare în fiecare pătrat de 10x10 km din România: http://atlaspasari.ro/rezultate.

Cu toate că dispunem de date dintr-o parte semnificativă a ţării, în majoritatea pătratelor numărul de specii a rămas foarte mic. Chiar şi din pătratele aparent mai des vizitate lipsesc date certe referitoare la cuibăritul unor specii comune. Din aceste motive continuăm colectarea datelor şi în 2017.

Cum ne puteţi ajuta? Foarte simplu:
- adoptaţi un pătrat de 10x10 km dintre cele afişate cu date insuficiente pe harta pagini web a proiectului (http://atlaspasari.ro/harta) şi încercaţi să completaţi cu cât mai multe specii lista păsărilor cuibăritoare! Completaţi cât mai multe liste complete de specii în cadrul mai multor vizite în perioade diferite, cu atenţie sporită la codurile de cuibărie.
- efectuaţi observaţii oriunde vă aflaţi în ţară, cu accent iarăşi pe liste complete şi înregistrarea comportamentului de cuibărire.
- trimiteţi date vechi din perioada 2006-2016, care încă pot fi încorporate în baza de date a Atlasului.

Metoda colectării datelor este descrisă amănunţit pe pagina web a proiectului. Termenul de trimitere a datelor este 20 iulie 2017.

Alăturaţi-vă programului contactându-ne pe adresa de e-mail atlaspasari@gmail.com!

Accesaţi informaţiile detaliate legate de program, urmăriţi noutăţile, citiţi rezultatele preliminare şi descărcaţi documente de pe pagina web dedicată proiectului: www.atlaspasari.ro sau pe Facebook: @atlaspasari.

Acest Atlas se bazează pe informaţiile voastre! Contribuţia fiecărui pasionat de păsări şi de natură este importantă.
#adminisztratorimegjegyzes#:
  | Răspuns
Bărbos Lőrinc 2015. decembrie. 19. 17:14:22
Stimaţi colegi!

Pe această cale dorim să vă invităm să participaţi la Programul de monitorizare al ciufilor de pădure în locurile de iernare, iniţiat de Asociaţia Grupul Milvus.
Mai multe informaţii despre acest program găsiţi pe linkul de mai sus.


Pentru orice nelămuriri sau întrebări nu ezitaţi să vă adresaţi coordonatorului programului pe adresa de email. lorinc.barbos@milvus.ro



  | Răspuns
Kovács István 2015. noiembrie. 24. 15:52:26
Începând cu 2006 Asociaţia pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii „Grupul Milvus" a iniţiat un Program de monitorizare a efectivelor de iernare a păsărilor răpitoare, care este un program bazat pe voluntari. Scopul proiectului este urmărirea pe termen lung a schimbărilor efectivelor de iernare a răpitoarelor. Esenţa metodei este colectarea de date dintr-o anumită zonă de două ori în timpul iernii (în perioadele 29. noiembrie - 12. decembrie respectiv 7.-20. februarie) timp de mai mulţi ani.Un sumar al rezultatelor poate fi găsit pe pagina de web a asociaţiei pe adresa [color=#000080][u]http://milvus.ro/RO/wintering-birds-of-prey-monitoring-programme[/u][/color].

Cei care doresc să se alăture programului sunt rugaţi să mă contacteze pe adresa [color=#000080][u]istvan.kovacs@milvus.ro[/u][/color].

Menţionez, că partea sudică a ţării este practic neacoperită, dar şi în Transilvania respectiv Moldova există zone întinse fără trasee. Astfel avem nevoie de oricine, care poate ieşi de două ori pe iarnă pentru o plimbare!
  | Răspuns
Szabó József 2015. septembrie. 10. 15:11:12
Salut,



A rămas o singură propunere pentru Maratonul Ornitologic şi anume Sînpaul, judeţul Harghita. Propun ca data în care să aibă loc să fie între 2-4 Octombrie.

Vestea bună este că va fi un lac secat..

J
  | Răspuns
Bărbos Lőrinc 2015. septembrie. 03. 22:05:13
In acest sfarsit de saptamana va avea loc numaratoarea sincron a pasarilor limicole la nivel global. Cei care doresc sa participe sunt rugati sa-si marcheze locatia dorita pe harta de pe link.

Mai multe informatii despre acest program gasiti aici.
Sport la observatii!
  | Răspuns
◄ Înapoi