Login
Rombird APK                      Parola uitată | înregistrare

Forum

Aparatură opticăFoto şi digiscoping
Topic destinat discuţiilor legate de aparatură foto, utilizată pentru fotografierea păsărilor (în primul rând) şi aspecte legate de fotografierea cu ajutorul aparatelor optice.

Comentariu:


Szabó József 2015. martie. 03. 10:05:47
Viitorul (apropiat) arată şi mai mare! Nikon a scos un compact cu zoom optic de 83x, mai multe detalii aici.

Dacă e vorba de un up-grade şi în cea ce priveşte viteza de captare a imaginii, faţă de P600, cred că va fi o investiţie bună, oricum predecesorul său deja este un aparat relativ OK (însă tot nu se compară ca şi viteză de autofocus şi captare a imaginii c u un DSRL) uşor de cărat.
  | Răspuns
Mihai Cristian 2014. noiembrie. 22. 22:14:21
In materie de astfel de super-zoom-uri (camere compacte cu focala maxima foarte lunga - peste 1000 mm), cel mai apreciat de pasararii din vestul continentului pare sa fie Canon SX50. Eu am folosit prin 2007-2008 un astfel de super-zoom cu performante mult mai modeste (Canon PowerShot S3 IS). Intre timp se pare insa ca tehnologia a evoluta binisor, iar acest SX50 permita obtinerea unor imagini de buna caliate, chiar daca nu rivalizeaza serios cu cele realizate cu DSLR-uri. Daca e vorba de record shots, o astfel de camera foto este foarte utila.
  | Mesajul original | Răspuns
Szabó József 2014. noiembrie. 10. 14:00:42
Salut,

Uitându-mă la fotografiile din observaţii regret că nu putem captura momentul la limita tehnologiei disponibile zilelor noastre. Şi nu vreau să vorbesc despre tehnologia oferită de aparatele DSLR echipate cu oglinzi şi optică unde limita preţului este cerul, ci mai degrabă la acele aparate compacte care, fără un prea mare efort financiar, ne oferă o satistfacţie, şi în acelaşi timp un zoom optic, apropiat aşteptărilor unui om cu picioare pe pământ.

Eu folosesc deseori, pe lângă Canon D500+Sigma 150-500 (foarte zgomotos însă destul de rapid la preţul lui) un Sony HX300 pe care o scot doar când subiectul nu este în zbor. Deseori este mult mai bun decât Canon, pentru poze still.

Prietenul meu foloseşte un Nikon P600, care este de o generaţie mai nouă decât Sony mai sus amintit, mult mai rapid şi cu un zoom optic puţin mai mare (63x Nikon vs 50x Sony). Eu am avut ocazia să folosesc fratele mai mic al P600, P510 care nu mi-a plăcut pozele fiind zgomotoase iar aparatul foarte lent.

Canon are şi el un aparat cu zoom mare, apărut recent, SX60 care nu am incercat încă însă fiind o apariţie mai recentă probabil e cel puţin la nivelul precedenţilor.

Iar dacă mă uit la oferta magazinelor mai toate firmele au câte un compact cu un zoom optic de peste 50x, eu zic că merită încercat pentru cine nu are, cel puţin pentru satisfacţia că nu ai ratat momentul!

J

Ps Am luat aleatoriu furnizorul de mai sus
  | Răspuns
◄ Înapoi